Delavnice v parku Arboretum

Različne kreativne delavnice z lego kockami. 

od 5 let dalje

O DELAVNICAH

Delavnice s kockami v parku Arboretum bodo obarvani z najrazličnejšimi tematikami v povezavi z naravo, parkom, živalmi,… 

Termin: Tematika: Opis dejavnosti: Podrobnosti:
Nedelja, 12. 2. 2023 - 10:00-11:30
Snežni KOCKA IZZIV
Sneg je bel in snežaki so lahko veseli, zabavni in pravi junaki. Pomagaj nam sestaviti deželo polno beline in snežnih aktivnosti.
Otroci bodo iz različnih kock skušali z usmerjanjem sestaviti zanimivo snežno deželo in jo okrasiti z LEGO® junaki. Morda nam uspe in jih celo oživimo s pomočjo pametne kocke in motorjev. Spoznali bomo osnove enostavnega programiranja
Nedelja, 5. 3. 2023 - 10:00-11:30
MOJA ŽIVA RIBA
Ribe so zanimive živali. Kako s kock sestaviti ribo in jo oživeti s pomočjo motorčka, pametne kocke in nekaj dodatnih kock, ki omogočajo gibanje.
Otroci bodo spoznali različne vrste rib. Posebej bomo predstavili tiste, ki živijo v parku Arboretum. Ribe bomo skušali oživeti z LEGO® materialom , ki ima posebne dodatke kot je motor, pametna kocka, senzor..
Nedelja, 2. 4. 2023 - 10:00-11:30
NARAVNI PARK IN DREVESA KOCKA IZZIV
Drevesa so lepa, različna, debela, tanka, pokončna, majhna, polna sadežev, listov, ptic…še bi lahko naštevali. Mi jih bomo postavili v naš LEGO® naravni park tako, da bodo pravo dobili celo funkcionalno vlogo. Zanimivo bo,
Na voljo bodo različne kocke, ki bodo udeležence spodbujale k razmišljanju kaj vse nam nudi drevo. Lahko je to zavetje, hrana ali igralo. Spodbudili bomo udeležence, da skupaj sestavimo zanimiv naravni park.
Sobota, 20. 5. 2023 - 10:00-11:30
ROBO-ROŽE IN ČEBELE (ob dnevu čebel)
Kocke bomo obogatili z elektronsko povezavo, programirali in spoznavali zanimiv LEGO®Education program.
Izvajali bomo program prve robotike kjer je v sklopu sestavljanja v ospredju spoznavanje čebele, njenega gibanja in odziva.
Nedelja, 10. 9. 2023 - 10:00-11:30
ROBO DINOZAVER
Kocke bomo obogatili z elektronsko povezavo, programirali in spoznavali zanimiv LEGO®Education program, ki bo v povezavi z sestavljanjem dinozavrov.
Izvajali bomo program prve robotike kjer je v sklopu sestavljanja v ospredju spoznavanje dinozavrov, njihovega gibanja in oglašanja. Uporabljali bomo tudi senzorje in enostavno programirali.

PRIJAVA NA DELAVNICE