Gostovanje v zasebnem vrtcu ZARJA d.o.o.

Obisk v zasebnem vrtcu Zarja d.o.o. v Kamniku

Otroci v vrtcu Zarja so se razveselili tehničnega torka, ki smo ga izvedli v skupini najstarejših otrok.

Neverjetna razposajenost in zanimanje mladih junakov in junakinj je izkušnja z MALO ROBTIKO prinesla veliko vprašanj, zanimanj, aktivnosti in posledično tudi reševanje problemov v katerih so se znašli.

Rdeča nit je bila elektrika, s kot pride in eden načinov kako  se jo pridobiva.

Preko vetra?!.

Izdelovali smo vetrnice in ugotavljali kaj vse je potrebno, da se propeler vrti, kaj na vrtenje vpliva. Pomen konstrukcije in pomen vpliva oz. smeri vetra. Kam zbrana energija potuje in kje jo uporabljamo nadalje.

Mala znanja in izkušnje bodo mlade junake pognala v raziskovanja še naprej. Kajti Zavod 1-2-3 je dvema skupinama v vrtcu za 2 dni pustil komplete MALE ROBOTIKE za ustvarjanje, raziskovanje, konstrukcijo…

Kaj vse bodo iznašli ti mladi raziskovalci v starosti od 4-6 let si lahko samo predstavljamo, veliko  pa je odvisno od njih samih in seveda tudi mentorjev, ki pa so dobili nalogo, da se v igro otrok ne vklopijo, če to ni potrebno. Samo ideje mladih raziskovalcev so tako inovativne, da je pametno, da »svet odrsale miselnosti« v ta del doživljanja in izkušenj,  ne vtikamo.

Namen tovrstnih predstavitev in delavnic je bilo spodbuditi otroke k razmišljanju, kako lahko kreativno prispevajo s svojimi idejami in rešitvami svoj svet tehnologije. Hkrati pa približati se področjem: matematike, fizike, strojništvo, naravoslovje, jezika in robotike.

Nekako skrit je namen ostaja, zgodnje usmerjanje k izbiri ne tradicionalnih poklicev in pa izredno odkrito je enakovredno zastopanje spolov.

Hvala vrtcu za prijetno sodelovanje in z veseljem z Vam v jeseni 2018.

Prispevek vrtca http://www.vrteczarja.si/aktualno/novice.html#lego-robotika

POUČNO-KREATIVNO-ZABAVNO!

sestavljanje
ugotavljanje
preizkušanje