IZVAJAMO TEHNIČNE DNEVE V OSNOVNIH IN SREDNJIH ŠOLAH

Pričeli smo z izvajanjem TEHNIČNIH DNI v osnovnih in srednjih šolah.

Ekipa strokovnih sodelavcev Zavoda1-2-3,  je prišla, izvedla in odšla, polna lepih in doživetih vtisov, predvsem s strani otrok.

Vprašanja so bila.

Ali bomo to imeli kmalu v šoli za redni pouk? Ali to lahko domov vzamemo? Ali je to res, da sem jaz sestavil sam robota?Ali boste še kdaj prišli?

 S seboj smo prinesli kocke za izvajanje KOCKA IZZIVOV oz. UMOVADBE in računalnike ter LEGO EDUCATION PROGRAM za izvajanje LEGO ROBOTIKE.

TEHNIČNI DAN smo izvedli v OŠ DRAGOMELJ v 5 . a in 5. b razredu.

4 šolske ure smo bili Vsi vpeti v aktivno delo z možgančki.

Dva razreda, dve aktivnosti. Tematsko ločeni in usmerjeni v razmišljanje skozi kocko. Po dobri uri in pol smo dejavnosti zamenjali.

  • dejavnost:ROBOTIKA.

Za čas 1:30, otroci so imeli tematiko INOVATIVNOST. Naloga, sestavi robota in mu dodaj izraz inovativnosti. Idej je bilo malo morje, škoda le, da je časovno to bilo res prehitro konec.

  • dejavnost: KOCKA IZZIVI.

Vsak otrok je dobil svojo “vrečico” kock. Vsi elementi so  enake vsebine. Sprva smo se poigrali z 6-imi kockami- račke, kjer smo ugotovili kako različni smo si… Sledile so težje naloge grajenja struktur s kock. Po uri aktivnosti so imeli otroci na voljo 30 min prostega sestavljanja kock po navodilih, zbrali pa so si različne strukture, ki so bile na voljo  za njihovo starost.

Otroci in tudi učitelji so bili navdušeni nad novim inovativnim pristopom dela v zvezi s spoznavanjem tehnologije in znanosti.

Za naročila smo vedno na voljo.

info@zavod123.si

POUČNO-ZABAVNO-KREATIVNO!

posamezniki – kocka izziv

kako različni smo si
kako poslušamo in razumemo navodila
dobri temelji, trdna hiša
robotika-Mindstorm

sestavljanje po navodilih
prosto sestavljanje
timsko sestavljanje