Kocka kamp

Kocka kamp je 5 dnevno veselje, sprostitev, zabava, raziskovanje, ugotavljanje in sodelovanje otrok, ki si želijo preživeti čas skupaj nekoliko drugače. Delo, zabava, živali, mehanizacija. Preko dnevnih aktivnosti bomo ugotavljali, kako lahko stvari izboljšamo.

od 6 let dalje

O KOCKA KAMPUKako lahko kmetu olajšamo delo in mu pomagamo stvari avtomatizirati. Iščemo rešitve in iz kock preko robotike  izdelujemo prototipe.

Poleg izkustvenega učenja se učimo, kako poteka življenje na kmetiji. Kako pride hrana na krožnik in kakšno veselje in ob enem tudi skrb so živali.

Na razpolago bomo imeli vse komplete  LEGO® Education kock, ki so primerne različni starostni skupini:

 • LEGO® Education Simple Machines
 • LEGO® Education WeDo
 • LEGO® Education0
 • LEGO® Education SPIKE™ Essential
 • LEGO® Education SPIKE™ Prime
 • LEGO® Education StoryStarter
 • LEGO® Education Mindstorms

Sestavna komponenta vsebuje pametno kocko, senzorje, lučke, motorje, gredi, osi, jermene, ki funkcionalno delujejo v namen raziskovanja, sodelovanja, odkrivanja, igre in spoznanj. Poleg igre s kockami, ki bodo potekale vsak dan dopoldan in popoldan je zagotovljena zabava  na kmečkem igrišču. Lesene formule, igrača traktor, samokolnice in viseče mreže nas bodo nasmejale. Privoščili si bomo seveda tudi zabavo z vodo. Obiskali bomo tudi bližnjo vasico Motnik, ki prav letošnje leto praznuje 600 letnico in ima res zanimivo zgodbo. V vasi je tudi veliko šolsko igrišče z košarkarskim igriščem, odbojkarskim igriščem.  

V večernih urah bomo sedli za ognjišče se okrepčali, zapeli in kaj dobrega spili. Si naredili kino večer na seniku. Domače okolje, zdrava in okusna hrana bo naša motivacija za kreativno ustvarjanje in tudi dobro počutje. Zvezde na 700m izgledajo precej bližje še posebej, če je nebo kristalno jasno.

Na kmetiji so živali. Psički Pika in Kaja, muc Mac, veliko kokoši (tako dela s pobiranji jajc ne bo zmanjkalo) in petelinov, 4 koze, ki so vedno malo nagajive, 3 konjičke Gaja, Miška, Medea in krava Liza. Zajcev pa je toliko, da jih težko štejemo, dva pa sta prav posebna Črnuhek in Spidi. Te živali bodo naše so-potnice in skrbeli bomo zanje, kot da so naša last. Odgovornost, da ne bodo lačne, žejne in osamljene bo v tem tednu na nas. Vsak dan bomo šli na sprehod s konji in kdor bo želel lahko vsak dan tudi jahamo.

Spali bomo v šotorih, ki bodo postavljeni tik ob kmetiji. Ležišča bodo pripravljena po domače in vsak udeleženec naj ima s seboj spalko v kateri bo našel tudi svoj nočni topel občutek. Domače »izmišljene zgodbe« krasile odhod v spanec.

***Pridružujemo si pravico prilagoditi program v kolikor razmere ne dopuščajo določene izvedbe. Izhajamo iz otrok, zato včasih sledimo njihovi motivaciji pri igri in ustvarjalnosti in željah.

 

Možen je tudi dnevni obisk – le določen dan od 8:00 do 16:00 oz. po dogovoru. 60€/dan

Termin: Tematika: Lokacija: Podrobnosti:
3. 7. - 7. 7. 2023
KOCKA KAMP
Turistična kmetija Pod kostanji
Cena: 380,00€
 • Celotedenske počitnice: 380,00 € / 5 dni – 4 nočitve
 • Dnevni obisk od 8:00 do 16:00 (le določene dni – zapišite ob prijavi): 52,00 €
 • Možen tudi prevoz prvi in zadnji dan iz Domžal – doplačilo 15,00€

Vsi prijavljeni bodo prejeli na mail seznam vseh potrebnih potrebščin. 

Zagotovljeni bodo vsi obroki – all inclusive. Okusen domač zajtrk, sadje, prigrizki, zdravo domače kosilo, vmesna malica in topla večerja.

Tisti, ki pridejo na celotedenske počitnice-KOCKANARAVOSLOVNE POČITNICE imajo možnost, da pridejo v varstvo že ob 7 uri. Večina sicer pride ob 8 uri. Priporočamo pa da vsi počitniški otroci pridejo vsaj do 8:30, da v miru pojemo in se pripravimo na delavnice. Če pridete po 8:45 uri pričakujemo, da ste zajtrk pojedli doma.

Najem lokacije, usposobljen animator, ves ustvarjalni material, zajtrk, popoldanska malica, vmesni prigrizki, spletni foto album utrinkov, torta, nagrade pri LEGO® izzivih-tekmovanjih, vsebina zaklada.

Kosilo NI VKLJUČENO (glej doplačila).

 • 5-dnevno nezgodno zavarovanje:

  Ponudbo nam bo oblikovala zavarovalnica nekje teden dni pred izvedbo glede na pred prijave. Predvidevamo, da bo cena nekje od 15-20€/otroka. Ni pa obvezno, če imate udeleženca že zavarovanega preko drugih zavarovanj morda to 5 dnevno ne predstavlja nekega smisla. Izvajalci so odgovornostno zavarovani.

Za počitnice velja plačilo avansa – 60,00€ / otroka. V primeru odpovedi avans ostane Zavodu 1-2-3 za kritje administrativnih stroškov.

Avans nakažete na naš TRR: SI56-6000-0000-0519-118 / Zavod 1-2-3, Zgornji Motnik 12, 1221 Motnik, Hranilnica LON, namen: počitnice/priimek otroka.

 • Drugi otrok iste družine ima 5,00€ popusta.
 • Otrok, ki je obiskoval naše letne delavnice vsaj 4 mesece ima 4,00€ popusta.

*Popusti se med seboj ne seštevajo!

 • V primeru manj kot 5 prijav, počitnice odpadejo. V vsakem primeru vas približno teden dni prej obvestimo ter pošljemo več podrobnosti na mail, ki ste ga vnesli ob prijavi. 
 • Otrok v sklopu počitnic ni nezgodno zavarovan.
 • Prvi dan počitnic izpolnite pristopno izjavo (lahko že prinesete izpolnjeno).
 • Otrokom s seboj ne dajajte dodatnega denarja ali vrednih predmetov (npr. nakit, zlatnine,…) – za lastnino otroka nismo odgovorni.

PRIJAVA NA POČITNICE