KOCKA KAMP 2019

10.8.2019 smo pričeli s Kocka Kampom 2019. Kocka kamp poteka v Punatu, nastanitev Frankopani. Ekipa 14 otrok uživa v radostih morja in spremstvu kock, programiranja in spoznavanja robotike.

Uporabljamo programe Mindstorms, WeDo2.o., WeDo1, na plaži  nas spremljajo tudi Simple Machines.

Uživati poletje med prijatelji, so-vrstniki in se poleg še nekaj naučiti je res prava priložnost za igro v parih na morskem zraku.

Letošnje leto je tema ŽIVLJENJE POD VODO in zato aktivno plavamo in šnorkljamo za življenjem pod vodo, opazujemo sestavo, premikanje živali in rastlin.

Prvi dan,  smo preživeli v spoznavanju ekipe, ustvarjanju prvih živali pod vodo, tudi šnorkljali smo in se odpravili na nočni ribolov. Žal lov ni bil najbolj uspešen, ribice se ne ujamejo so pa toliko bolj zanimiva zapletanja laskov in natikanja vab:)

Tudi večerna športna aktivnost je bila polnem teku. Slovenija-Hrvaška nogometna tekma se je zavzeto odvijala in razpletla v neodločen rezultat. Vsi so se borili do onemoglosti.
Prvi dan smo se pozno odpravili spat, a v momentu je se je počitek prelevil v spanje.

gremo na plažo
uživamo v vodi
ekipa se spoznava
prosta igra
naši dekleti
večerna športna rekreacija
učenje ribolova pod mentorsvom ribiča Eneja.

Drugi dan, smo pričeli z ladijskim izletom na otok Kušljan, kjer smo si ogledali zanimive vsebine iz 17. stoletja, spoznali skrivne poti na otoku, poslušali zanimive vsebine in znamenitost- ovčka s tremi očmi oz. ovca s  srednjim očesom. Po delavnicah robotike smo se odpravili na plažo, kjer dan preživimo vse do večera. Zabava na plaži in večerja na plaži. Ponovitev spretnosti ribolova in tisti, ki so bolj za nogomet, igrajo na velikem novem igrišču Punata tudi igre z žogo.

potovanje z ladjico na otok Kušljan
ogled samostana
raziskovanje okolice in narave
ogled izjemno zanimivega muzeja
Ekipa

Tretji dan smo  na kocka kampu sestavljali pasti, na kopnem in v vodi 🌊 otroci so pravi mojstri 🙂. NAučili smo se tudi znakovne abecede. Zvečer smo si ogledali dokumentarec sinji planet. Zanimivo in izjemno poučno.

 

Četrti dan smo posvetili živalim. Programiranju, opazovanju, osredotočili smo se na robotiko in podobe živali pod vodo. Zvečer smo imeli kocka izzive, ki so potekali na izjemno zabaven način. Ste že kdaj pobirali kocke z nogami, jih sestavljali v popolni noči, ste kdaj morali dobro razmisliti kaj navodilo pravzaprav govori oz. hoče…? JA takšne stvari se dogajajo nam…Vse na ZABAVNE-IGRIV in ZANIMIV NAČIN. Spet smo želeli gledati sinje globine. Izjemno zanimivi dokumentarci, ki smo jih spremljali v sobi na velikem platnu.

Peti dan smo posvetili pisanju Zgodb. LEGO®Story Starter. Pisali smo domov- LEGO kartico. Osebno naslovljeno in zanimivo oblikovano. Imeli smo čas tudi za naše majčke, ki so postale prava pisana druščina. Popoldan smo obiskali vodni park, se zabavali na vodnih trampolinih in toboganih. Zvečer pa smo se odpravili v Luna park, tam seveda 100% zabava. Sladoled je seveda bil neizbežen. Čas je ostal tudi za risanko na velikem platnu.

Zjutraj smo se odpravili na raziskovanje Punata z orientacijskimi navodili. Vsak pot vodi do skritega zaklada. Tokrat številk. Številke pa prinašajo zanimive LEGO® nagrade. Zadnji dan smo tudi posvetili razvrščanju kock, ki pa je za nekatere najtežji del počitnic J, je pa neizbežen, ker red je red.

Vsi srečno prispeli domov pozno ob 19:30.

Vsem udeležencem kampa želimo lepo in zanimivo poletje še naprej.

Ekipa ZAVODA 1-2-3, Mojca, Nika, Blaž