Kocka naravoslovne počitnice v Arboretumu

Različne kreativne počitnice z lego kockami. 

od 5 let dalje

O POČITNICAH

Na kocka naravoslovnih počitnicah se bodo otroci spoznavali z naravo in živimi bitji skozi oči opazovanja delovanja le teh. Poglobljeno razmišljanje zakaj neko bitje sploh obstaja bo pripeljalo do razvoja tehničnih idej in kako to sestaviti z  metodičnim materialom LEGO® kocko, celo realizirati v smislu programiranja in na način, da sestavljen element oživi. 

Termin: Tematika: Podrobnosti:
26. 6. - 30. 6. 2023
KOCKA NARAVOSLOVNE POČITNICE
Cena:

Podrobnejši opis - plan po dnevih

Prvi dan se bomo spoznavali s kockami kar v naravi med cvetlicami. Skušali bomo sestaviti svojo zanimivo cvetlico. Imeli bomo veliko zanimivih kock, ki jih bomo lahko ustvarjalno uporabili. Spoznali bomo program StoryStareter, ki nam bo ponudil možnost opazovati naravo ali. cvetlice in jo z rokami izdelati ter primerjati. Lotili se bomo tudi programa WeDo2.0, kjer se bomo naučili celo enostavnega programiranja. Naš robotek raziskovalec pa bo našel svojo zanimivo cvetlico. Igrali se bomo na igralih in obiskali rozarij. Naučili se bomo uporabljati fotoaparat na IKT napravi-tablica. Fotografirali bomo cvetlice.

Drugi dan je v planu nadgradnja v programu WeDo2. Naj robotek postane naprava, ki zazna čebelo. Le kaj se zgodi? Čebelice so res čudovita bitja, zato bomo dan posvetili njim. Obiskal nas bo čebelar-ka z čebelarske družine Vir in nam zagotovo kaj zanimivega povedal-a. Ogledali si bomo čebelnjak in panj. Morda celo najdemo matico. Vse to bomo nato sestavljali preko kock. Seveda s bomo spet igrali in celo škropili z vodo, če nam bo vroče. Morda kdo že prične s pisanjem LEGO®Stripa.

Tretji dan se bomo posvetili dinozavrom. Ta velika bitja za razliko od čebel so skozi evolucijo doživljala marsikaj. Ulegli se bomo pod Diplodoka ali mamuta in ga natančno opazovali. Skušali ga bomo sestavili iz kock, ki jih imamo na voljo. Uporabili bomo pametno kocko in senzor, ki nam bo v pomoč, da se morda naš dinozaver premakne. Dodali bomo svoje oglašanje našemu dinozavru. Uživali bomo in se odpravili tudi v gozd. Iskali bomo glino in če jo najdemo zagotovo iz nje izdelamo svojega dinozavra.

Četrti dan se bomo posvetili drevesom. Ta mogočna bitja so zanimive razsežnosti. Z večjih LEGO® Duplo kock bomo zgradili gigantsko drevo. Nanj bomo namestili vse drevesne lastnosti. Morda celo mehansko privabljanje živali. Spoznali bomo velika drevesa in nanje tudi plezali. Šli bomo v gozd poslušat dihanje dreves. Spoznali bomo zahtevnejši program LEGO®Spike. Uporabljali bomo senzorje, zobnike, osi, gredi, jermene. Šli bomo na sladoled.

Peti dan posvetimo čas metuljem in žuželkam. Ta zanimiva bitja so res neverjetna. Izziv bo sestavili premično krilo, zanimivo in celo obojestransko popolnoma enako. Res bomo združili znanja celotnega tedna v nekaj bolj zahtevnega. Če bo kdo želel bo lahko celo iz tega spisal LEGO® Strip s pomočjo programa Story Starter. Iskali bomo skriti zaklad.

PRIJAVA NA POČITNICE