Kreativna zabava v KOCKA VARSTVU

Pretekli teden je v kocka varstvu minil zelo hitro in tukaj je le nekaj utrinkov.

Prvi dan smo se najprej skozi igro spoznali. Sestavili smo svoja pravila, katera smo upoštevali cel teden. Skupina se je hitro povezala in začeli so ustvarjati prave umetnine. Spoznali smo Story starter, kjer so otroci sestavili svojo zgodbo in nato so lahko sestavili svoj strip. Nekateri so se zelo vživeli in nastale so res dobre zgodbe.

Skupaj smo si pogledali program Wedo-1, kjer se je vsak seznanil s svojim paketom kock, baterijo in osnovnim programiranjem na računalniku.

Možgančke smo si nato spočili s sprehodom ob reki in se razgibali na igralih.

S paketom Wedo 2 so nastali nekoliko bolj zahtevnejši robotki. Veliko vztrajnosti so pokazali s programiranjem, med seboj pa so tudi tekmovali.

Ker nam je bilo vreme naklonjeno, smo se s skiroji odpravili tudi na bazen. V vodi in igri v vodi so vsi zelo uživali. Privoščili smo si tudi sladkanje s sladoledom.

Sreda je bila nekoliko bolj umirjena, saj so si želeli ustvarjati svoje robotke in jih programirati tako, da so lahko zavili levo/desno. Sami so si naredili pot, po kateri so preizkušali svoje robote. V naših prostorih je nastala prava dirkalna pot, po katerih so preizkušali svoje robote.

Ob koncu tedna smo si želeli proslaviti svoje uspehe in skupaj smo okrasili torto, s katero smo se posladkali. Skupinsko so otroci sestavili tudi svojo torto iz kock, kjer so zelo sodelovali in si med seboj pomagali. Svojo torto so poimenovali ”čokoladno poletje”.

Teden kocka varstva smo zaključi s prosto igro, veliko smeha ter zabave.

Otroci so se med seboj povezali, sodelovali in prijetno jih je bilo opazovati, kako uživajo. Ob igri so se učili natančnosti, branja navodil, matematičnega razmišljanja in veliko kreativnosti.

POUČNO-KREATIVNO-ZABAVNO!

Strokovna sodelavka Zavoda 1-2-3, Sabina S.

SESTAVLJANJE

 

 

PREIZKUŠANJE

IZDELAVA STRIPOV

ZABAVA NA BAZENU