Lego za možgansko nego

Lego za možgansko nego je program, namenjem vsem starostim.

Preko kocke bomo zbudili razmišljanja, občutke, kreirali bomo svoje svetove in gradove.

Sestavljanje LEGO® kock izboljšuje spomin in fino motoriko, spodbuja kreativno razmišljanje, izboljša miselne procese, izboljšuje komunikacijo z okoljem, sodelovanje, druženje...

Naučili se bomo reševanja problemov, izzivov, ki nam jih ponuja življenje.


  • Otroci

Program je namenjen vrtcem in šolam. Otroci s svojo kreativnostjo izražajo in povezujejo različne načine reševanja problemov in izzivov. Primerno je predvsem za organizacijo naravoslovnih in tehničnih dni.

  • Odrasli

Delavnice potekajo v podjetjih in ustanovah, ki si želijo tovrstnega inovativnega pristopa med sodelavci (sestanki, skupinske aktivnosti..). gre za povezanost, posluh in poglobljeno razmišljanje.

  • Starejši

Delavnice potekajo v domovih za starejše, zavodih, med generacijskih centrih, podjetjih in ustanovah, ki si želijo tovrstnih aktivnosti.

Gre za aktiviranje možganskih celic v razmišljanje, fino motoriko in utrjevanje spominov. Pomemben korak ima druženje in sproščenost.

  • Medgeneracijska delavnica

Delavnice potekajo združeno z osebami različnih generacij. Gradimo na izzivih, motivaciji in zabavi. Pomembno nam je, da se z delavnice nekaj naučimo in se spoznamo. Prijetno in koristno druženje.