MALA ROBOTIKA v vrtcu Dol pri Ljubljani se zaključuje

V vrtcu Dol pri Ljubljani smo v letu 2017/18 izvajali program Male robotike. Skupno opravili 25 ur programa.

S programom LEGO® Simple Machines so imeli otroci odlično priložnost za razvijanje in razumevanje naravoslovnih, mehanskih in strojnih konceptov. Vsebina je bila povezana s fiziko, matematiko in socialnim področjem.

S poučnega vidika smo fiziko spremljali v primerih, kako hitro se predmet vrti, kakšno silo uporabimo pri premikanju, uporaba veznih sredstev – zobnik, jermen, os, merilnik hitrosti, polž…

Matematika se je izrazila v spoznavanju barv, števil, oblik in nam je bila zelo izrazita pri razvrščanju in  pred igri robotike.

Pri raziskovanju socialnega področja (otroci delali v tandemih) je bilo veliko medsebojnega dogovarjanj, pogovarjanj in prirejanja.

Na nek način smo se srečali tudi z spoznavanjem umetnosti v smislu izboljšave elementov na inovativen način, kjer smo bili pozorni tudi na izgled sestavljenega elementa. V nekaj primerih smo dodali tui papir in plastiko.

Svojo kreativnost so otroci izrazili z igro in sestavljanjem med igro, dograjevanjem, dodelavo in preoblikovanjem svojih projektov oz. modelov.

Zabavni del aktivnosti je potekal v smislu opazovanja delovanja elementov in dodajanje dodatnih ovir kot primer klančina.

Delavnice robotike so potekale vsak četrtek od 15:30-16:30 ure v Beli igralnici in mladi raziskovalci so v aktivnostih vidno uživali.

Zavod 1-2-3, Center socialnih in rekreativnih aktivnosti

Strokovna sodelavka in drektorica Zavoda 1-2-3, Mojca Grojzdek

POUČNO-KREATIVNO-ZABAVNO!

Gugalnica 2
druženje s starši
ekipa, opravljenih 25 ur Male robotike

Strokovna sodelavka, Mojca Grojzdek