NARAVOSLOVNO TEHNIŠKE POČITNICE

Narava, tehnologija, tehnološki pristopi to zna biti zanimivo. Kocka tehniške počitnice so namenjene otrokom, ki jih zanima delovanje vsega kar nas obdaja. Opazovali bodo, kako se odpirajo vrata, kako je montirano zalivanje rož, kako deluje naprava zasajenje in vse do kavnega aparata v parku. Mobilna sredstva kot je vlak bodo tudi zanimiva.

od 5 let dalje

O POČITNICAH

Kako montiraš senzor, sprogramiraš glas. Uporabljali bomo različne LEGO® Education programe, jih skozi teden spoznavali, preizkušali in kaj novega iznašli. Povezali se bomo z naravo prav na poseben način.

Uporabljamo LEGO® kocke in informacijsko tehnologijo, kjer otroci raziskujejo, ugotavljajo, odkrivajo se igrajo in veselijo.  Otroke na počitnicah spoznamo s različnimi kompleti LEGO® Education kock, ki so primerne različni starostni skupini. Spoznajo se s programi:

 • LEGO® Education Simple Machines
 • LEGO® Education WeDo
 • LEGO® Education0
 • LEGO® Education SPIKE™ Essential
 • LEGO® Education SPIKE™ Prime
 • LEGO® Education StoryStarter
 • LEGO® Education Mindstorms

Programi so prilagojeni tako, da otroci po navodilu, ki ga običajno berejo z tablice oz. računalnika sestavijo element/robotka, ki pa oživi. Sestavna komponenta vsebuje pametno kocko, senzorje, lučke, motorje, ki funkcionalno delujejo v namen raziskovanja, sodelovanja,  odkrivanja, igre in spoznanj. Poleg igre s kockami, ki vsak dan potekajo imamo na razpolago neokrnjeno naravo, ki nas obdaja.

Aktivnosti s kockami potekajo v večnamenskem prostoru, vse veselje in raziskovanje pa na prostem v parku.

 

Zbor in aktivnosti se začnejo na lokaciji Mavrične hišice pri igralih, kjer pojemo zajtrk , se nekoliko razgibamo in poveselimo na igralih potem sledi tematsko ustvarjanje (glej dnevni razpored).

Termin: Tematika: Lokacija: Podrobnosti:
21. 8. - 25. 8. 2023
NARAVOSLOVNO TEHNIŠKE POČITNICE
Arboretum
Cena: 195,00€
kocka_prosto

Podrobnejši opis

Poskušali bomo razumeti kako deluje »narava« kaj se z nje lahko naučimo in kako ta gibanja, dejanja, vloge lahko uporabimo v namen raziskovanja in izdelave prototipov iz LEGO® kock .

Če bo vročina si bomo pomagali s škropljenjem. Park nam bo nudil primeren prostor za enkraten oddih.

Ponedeljek: Prvi dan se bomo spoznavali s kockami in LEGO® Education programi, ki jih bomo uporabljali skozi ves teden. Imeli bomo tudi prste LEGO® kocke, ki bodo stalno na voljo. Posvetili bomo dan opazovanju malih živih bitij. Uporabili bomo lupe. Imitirali gibanje napr. Mravlje. Iskali rešitve kako le to sestavimo. Igrali se bomo na igralih . Naučili se bomo uporabljati fotoaparat na IKT napravi-tablica. Posneti svoj glas. Igra na prostem.. Če zelo vroče se ohladimo z vodnimi špricami oz. cevjo.

Torek: v planu je nadgradnja v programa, ki je otroku blizu (na voljo je več programov) Sestavili bomo robotka, ki bo raziskoval in zaznal stvari pred seboj. Obiskali bomo sejalnico parka in opazovali vse mehanske elemente za sajenje, odpiranje…Sestavili bomo svojo napravo za sajenje rastline. Igrali se bomo na travniku in še opazovali mala živa bitja. Risali bomo in se škropili z vodo. Igra kocka izzivov. Izdelajmo si osvežujoč napitek z ledenimi LEGO kockami.

Sreda:  dan se bomo posvetili dinozavrom. Ta velika bitja so res zanimiva. Uporabili bomo pametno kocko in senzor, ki nam bo v pomoč, da dinozaver poje žival ali rastlino. Dodali bomo svoje oglašanje našemu dinozavru. Uživali bomo in se odpravili tudi v gozd. Iskali bomo glino. Igra z vodo na trampolinih.

Četrtek: dan za mobilnost. V parku vozi vlak in dodobra ga bomo spoznali. Kako vleče, kako deluje, koliko ljudi lahko pelje. Odpeljal nas bo zagotovo na zanimivo lokacijo, kjer živali plavajo v vodi. Izdelali bomo vozilo za potnike. Naj si bodi kopensko ali vodno. Šli bomo na sladoled.

Petek: posvetimo čas razvoja idej otrok. Morda nadgradnji, kar smo že delali z LEGO Education programom. Morda bo otrokom prosto sestavljanje pasalo ali enostavno uživanje v naravi in spoznavanje tehnologije, ki je v parku prisotna. Od mobilnega avtomobilčka, ki služi večjim namenom do kavnega aparata, ki je namenjen obiskovalcem. Skupina bo skupini skrila skriti zaklada, kjer bodo kocke glavni vir rešitve. Zaključevanje projektov. razvrščanje kock.

***Pridružujemo si pravico prilagoditi program v kolikor razmere ne dopuščajo določene izvedbe. Izhajamo iz otrok, zato včasih sledimo njihovi motivaciji pri igri in ustvarjalnosti in željah.

 • Celotedenske počitnice: 195,00 €
 • Dnevni obisk (le določene dni – zapišite ob prijavi): 45,00 €

Vsak dan naj imajo otroci s seboj svojo plastenko vode, zaščito proti soncu (kapa, krema), zaščito proti mrčesu, klopom, kopalke, rezervna oblačila. Če imajo svojo vodno šprico (pištolo) lahko imajo s seboj. Predmeti naj bodo podpisani.  Sicer dobijo tudi pri nas.

Vsako jutro bomo skupaj pojedli zajtrk (od 8:30-9:00).  Za kosila  smo v glavini domenjeni za dostavo hrane. Kosilo bo ob približno ob 12:30. Vsak popoldan ob približno 15:00 bomo imeli malico (sadje in prigrizek – krekerji, piškoti, slane palčke, rogljiček,…)

Tisti, ki pridejo na celotedenske počitnice-KOCKANARAVOSLOVNE POČITNICE imajo možnost, da pridejo v varstvo že ob 7 uri. Večina sicer pride ob 8 uri. Priporočamo pa da vsi počitniški otroci pridejo vsaj do 8:30, da v miru pojemo in se pripravimo na delavnice. Če pridete po 8:45 uri pričakujemo, da ste zajtrk pojedli doma.

Najem lokacije, usposobljen animator, ves ustvarjalni material, zajtrk, popoldanska malica, vmesni prigrizki, spletni foto album utrinkov, torta, nagrade pri LEGO® izzivih-tekmovanjih, vsebina zaklada.

Kosilo NI VKLJUČENO (glej doplačila).

 • 7,00€ / dan za toplo kosilo ni pa obvezno. Otrok ima lahko hrano s seboj.
 • 3,00€ / vstopnina za bazen 
 • 2,00€ / sladoled na bazenu

Za počitnice velja plačilo avansa – 30,00€ / otroka. V primeru odpovedi avans ostane Zavodu 1-2-3 za kritje administrativnih stroškov.

Avans nakažete na naš TRR: SI56-6000-0000-0519-118 / Zavod 1-2-3, Zgornji Motnik 12, 1221 Motnik, Hranilnica LON, namen: počitnice/priimek otroka.

 

 

 • Drugi otrok iste družine ima 5,00€ popusta.
 • Otrok, ki je obiskoval naše letne delavnice vsaj 4 mesece ima 4,00€ popusta.

*Popusti se med seboj ne seštevajo!

 • V primeru manj kot 5 prijav, počitnice odpadejo. V vsakem primeru vas približno teden dni prej obvestimo ter pošljemo več podrobnosti na mail, ki ste ga vnesli ob prijavi. 
 • Otrok v sklopu počitnic ni nezgodno zavarovan.
 • Prvi dan počitnic izpolnite pristopno izjavo (lahko že prinesete izpolnjeno).
 • Otrokom s seboj ne dajajte dodatnega denarja ali vrednih predmetov (npr. nakit, zlatnine,…) – za lastnino otroka nismo odgovorni.

PRIJAVA NA POČITNICE