Pomembno je, da se šolski sistem (še posebej osnovnošolski) prilagodi novim razmeram

Zasledili smo članek, ki je za nas oz. za naše delo, delo ZAVODA 1-2-3 resnično pomembna informacija, ki jo želimo deliti z vami.

Posebaj nas je inpresioniral stavek v naslovnici.

Nadalje piše—

….Ker je slovenski zelo staromoden oz. se nekateri učitelji ne znajo ali ne želijo prilagoditi novim smernicam, je zelo pomembno, da starši zahtevajo spremembe sistema. Učenje snovi na pamet, nekritično razmišljanje, kampanjsko učenje, pasivnost in vodljivost … to je popolnoma preživet sistem, ki mora iti v pozabo.

Šolski sistem mora otroke učiti iskanja rešitev, sodelovanja, kritičnega razmišljanja, ustvarjanja, kreativne rabe novih tehnologij, inovacije … Dokler se sprememba sistema ne zgodi, bi bilo dobro, da otroke teh veščin učijo starši…

In ne samo straši, tu smo mi, organizacije, ki si želimo delati še posebaj na  področjih inovacij, sodelaovanja, spontane igre in iskanja rešitev.

Žal je tako, da morajo-te aktivnosti starši sedaj plačevati dodatno, naš namen pa je, da bi ta veja učljivosti oz. igre in razumevanja prerasla v sistem, ki bi bil aktiven v šolah in vrtcih.

Čez 30 let.?!

Upam, da se v Sloveniji obrnemo v toku časa in skušamo razumeti, da otroci, še posebaj osnovnošolski potrebujejo spremembe na področu izobraževanja.

Če povzamemo samo napravo- telefon.

  • Koliko se je naprava telefon spremenila doslej???OGROMNO/
  • Koliko se je šolska učilnica spremenila doslej??? ZELO MALO/

Pozivamo k spremembam učnega sistema in si želimo  naše otroke otroke učiti iskanja rešitev, sodelovanja, kritičnega razmišljanja, ustvarjanja, kreativne rabe novih tehnologij, inovacije.

Celoten članek si lahko prebrete na https://cekin.si/clanek/izobrazevanje_in_zaposlitev/jack-ma-studirajte-to-ce-zelite-dobro-zasluziti-vzgoja-za-uspeh.html

POUČNO-KREATIVNO-ZABAVNO!

KAKO ROBOTA PROGRAMIRATI, DA BO POČEL TOČNO TISTO, KAR SI ŽELIM JAZ! Sledi rdeči črti.