Posvet “Digitalno inovativno stičišče Slovenija” , U-LAB Slovenske Konjice

Na šolskem centru Slovenske Konjice – Zreče so uspešno zaključili projekt U-LAB – Učni izdelovalni laboratorij Slovenske Konjice – Zreče, ki je sofinanciran s sredstvi Evropske unije in Republike Slovenije. V sredo, 10. 1. 2018, smo se udeležili otvoritve 3- U-LAB ov v Slovenskih Konjicah.

Mag. Jasmina Mihelak Zupančič, direktorica Šolskega centra Slovenske Konjice – Zreče nam je povedala, kako so učenci in učitelji predani delu in organizaciji znotraj učnega centra. Dijaki so prevzeli besedo in sliko in tako med svoje govornike povabili dr. Mira Cerarja, predsednika Vlade Republike Slovenije, ki je naposled tehnološki laboratorij odprl.
Po aktivnih in zanimivih govorih smo si ogledali smo si demonstracija uporabe tehnologij na dveh lokacijah U-Lab Slovenske Konjice-Zreče.

V nadaljevanju se je direktorica Zavoda 1-2-3, Mojca Grojzdek udeležila tudi posveta “Digitalno inovativno stičišče Slovenija” v dvorani Konjičanka, Stari trg 41, Slovenske Konjice, kjer je potekala predstavitev trenutnega stanja FabLab mreže Slovenije.

Dr. Emilija Stojmenova Duh, Fakulteta za elektrotehniko Univerze v Ljubljani je z vsem srcem in vključenostjo pripovedovala o članstvu, aktivnosti, tekočih projektih, izpostavila kje so težave U-labov , kje so prednosti in trenutek posvetila tudi viziji in  pogledu na prihodnost.

Med govorniki so bili tudi predstavniki ministerstev in organizacij.
g. Tadej Slapnik, državni sekretar, Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije, ki je bil tudi glavni povezovalec okrogle mize.
ga. Mojca Štepic, državna sekretarka, Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo Republike Slovenije
dr. Adreja Barle Lakota, državna sekretarka, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport
g. Peter Pogačar, državni sekretar, Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti
g. Domen Božeglav, kabinet ministra, Ministrstvo za javno upravo Republike Slovenije

  1. Nenad Šutanovac, Gospodarska zbornica Slovenije, IKT HM

Vsako ministrstvo je imelo na voljo nekaj minut, kjer so predstavniki spregovorili o izzivih in priložnostih financiranja ustvarjalnih, inovativnih in tehnološko naprednih (učnih) prostorov v Sloveniji.
Zadnjih 30 min je bila okrogla miza namenjena prostemu pogovoru in vprašanjem. Navzoči s področja gospodarstva in tudi nevladnih organizacij so povedali nekaj stališč in usmeritev kjer se srečujemo s težavami in tudi kaj pričakujemo.

Direktorica Zavoda 1-2-3, Moja Grojzdek je srečanje ocenila kot izjemno kvalitetno za delo naše organizacije, predvsem je opazila, da a je povezovanje med podobnimi organizacijami, ki smo in želimo delati z ljudmi res ključno.

Mojca pove, da nas je veliko, ki si želimo delati in imamo dobre vizije in zagon za delo v prihodnosti in združevanje tovrstne energije lahko pripelje le do svetle prihodnosti Slovenije.

Ustanoviteljem U-LAB želimo dobro, kvalitetno in uspešno delo še naprej.

POUČNO-.KREATIVNO-ZABAVNO!

Aktivnosti se je udeležila Mojca Grojzdek

Članek zapisala Mojca Grojzdek

FOTO: Mojca Grojzdek

Foto FB stran FabLab Slovenia