ROBO-MOJSTRSKE POČITNICE

Čas: 7:00 – 16:00
Zbor
: Predvideno lokacija Zavoda 1-2-3 (Pot za Bistrico 65, 1230 Domžale)
Primerno za: 6-18 let
Cena
: 140 € za cel teden, 33 € za en dan (doplačila: jahanje, kosilo, bazen (5 €)

Domžale
20. 7. - 24. 7. 2020
10. 8. - 14. 8. 2020

OSNOVNI PROGRAM POČITNIC

Vsako jutro se zberemo na lokaciji društva (Zavod 1-2-3). V neposredni bližini imamo gozd, velik nadstrešek, igrala. Po zajtrku bomo izvedli tematske aktivnosti v zvezi z robotiko – LEGO Education programi. Otroci bodo poleg igre z LEGO kockami imeli tudi veliko časa za ustvarjanje, za prijatelje, za spoznavanje veščin mojstrstva. Naučili se bomo osnovne in pravilne drže orodij, kot so nož, kladivo, žaga. Skupina iz počitnic pri ŠAD Mavrici nam je pripravila adrenalinsko pot, ki jo bomo dodelali in nadgradili.

1. dan

 • Veternica – preučujemo veterni pogon in površine. Kako dosežemo, da se neka stvar vrsti? Izdelujemo vrtavke in vetrnice s pomočjo LEGO Education. Najprej z lego kockami, nato z drugimi ustvarjalnimi materiali. Naredimo si sadno kupo.

2. dan

 • Gugalnica – preučevanje ravnotežja, teže. Sestavimo jo iz LEGO kock in preizkusimo. Izdelamo pravo gugalnico, uporabimo orodje – žaga, kladivo. Igra z vodnimi pištolicami.

3. dan

 • Katapult –  dopoldan si obarvamo aktivno. Katapultiramo razne predmete, preizkušamo in se veselimo. LEGO kocke nam pomagajo razumeti potiskanje, trenje in nagnjeno ploskev. Izdelamo katapult iz drugih materialov. Morda nastane več majhnih, morda pa en ogromen katapult. Pustimo se presenetiti.

4. dan

 • Merimo – kocka izziv – najdaljša kača, najvišji stolp, najmočnejši steber. Preizkušamo, merimo, odčitavamo, preučujemo. Uporabimo materiale iz narave in nadgradimo adrenalinsko pot, odžagamo, pomerimo, zabijemo. Škropimo se z vodo.

5. dan

 • Voda – Kaj pluje, kaj potone? Delamo poizkuse, sestavimo kocka splave, preučujemo površine. Igra z vodnimi balončki, iskanje skritega zaklada.

DODATNE INFORMACIJE

 • KAJ S SEBOJ? Za notranje prostore naj imajo udeleženci s seboj copate. Priporočamo, da so času in vremenu primerno obuti. Naj imajo s seboj rezervna oblačila (kratka majica, kratke hlače, trenirka, tanek polover, trak za ušesa, krema proti soncu, pršilo za klope). Če je mogoče jih namažite in zaščitite proti soncu in klopom vsako jutro pred prihodom. Priporočamo, da imajo že zjutraj oblečeno delovno obliko (nekaj kar ni škoda, da lahko strgajo, umažejo, da gredo sproščeno v gozdiček uživati. Kapa s šiltom in steklenica vode je obvezna. 
 • DOPLAČILA:  (PO ŽELJI) 5 € / dan za toplo kosilo in 2x sladoled, lahko pa imajo hrano s seboj (lahko tudi pogrejemo).
 • LOKACIJA: Notranji prostori Zavoda 1-2-3 so popolnoma prenovljeni, s toaleto, garderobo. Sprejmemo do 15 otrok. Zunaj imamo igrala, poleg sta dva majhna gozdička, kjer bomo raziskovali in ustvarjali. V bližini so večji igralni športni park, bazen, knjižnica, gostišče. Običajno smo hitrejši, če imamo s seboj skiroje. Le nekaj korak stran pa imamo travnik, kjer bomo tekli in raziskovali. Imamo tudi velik zunanji nadstrešek z kuhinjo. Prostor je klimatiziran.
 • CENA VKLJUČUJE: najem prostorov, strokovno usposobljeni mentorji programa LEGO EDUCATION, zajtrk, popoldanska malica, vmesna pijača in prevozi, vstopnine, material (ustvarjalni, znanstveni, LEGO), nagrada za udeležence, video projekcija aktivnosti do septembra 2020.
 • PLAČILO: Znesek po izdanem računu s strani računovodstva poravnate na TRR: SI56 6000 0000 0519 118 (Hranilnica LON) – avans 15,00 €. Namen: ime in priimek otroka ter datum počitnic. Sklic: nrc. Plačilo izvedete teden dni pred počitnicami oz. do pričetka počitnic.
  Zavarovanje: udeleženci niso nezgodno zavarovani. Zastopniki udeležencev izpolnite pristopno izjavo prvi dan počitnic.