TEHNIČNI DAN OŠ LAVIRCA

Spet gostovali in se igrali.

Otroci OŠ Škofljica, podružnica Lavrica so uživali z nami. Precej izzivov so izkusili. Razdeljeni v dve ekipi, kjer smo delali in se igrali vsaka ekipa po uro in pol.

  1. ekipa je izvajala Kocka Izzive z vrečice elementov matematika in vrečice elementov Stroy. Zahteve in domiselni izzivi so otroke pripeljali v svet konstrukcij, domišljije in iskanja rešitev. Zelo dobro se je pokazala spretnost posameznika in tudi ekipe. Domišljija nima meja, tako opredeliti zgrajeno, opisati čemu tako, zakaj tako, kako in kej je zahtevna naloga. Izpostaviti se, povedati svojo idejo, deliti med vrstniki pa je tudi prvi korak k zdravi družbi in samoiniciativnosti posameznika in tudi posledično skupine.

Ekipa se je lotila tudi barvnega kroga in pomena barv. Katere barve mešamo, kako jih vidimo in se z njimi lahko poigramo.

Tehnična sestava objekta oz. elementa spodbudi tudi zanimivo artikulacijo pri pripovedovanju otrok 3. razreda.

  1. ekipa se  je lotila skupinskega projekta. Na voljo smo imeli veliko kock. Gradnikov in ne gradnikov. Naloga je bila delo posameznik, nato  dvojice, nato štirice in na zadnje v skupina. Povezati se, razumeti se, poslušati drug drugega, usmeriti, pohvaliti, sodelovati. Skupno sodelovanje, poslušanje in razumevanje je v tem projektu ključnega pomena.

Uživali smo, se igrali in veliko naučili.

POUČNO-KREATIVNO-ZABAVNO!