TEHNIČNI DAN V OŠ MIRANA JARCA

4.1.2018 smo gostovali s tehničnim dnevom, Kocka izziv na OŠ Mirana Jarca.

Tretji razredi otrok OŠ  Mirana Jarca, so v 4 šolskih urah uživali z nami, v Kocka izzivih.

Razdeljeni smo bili v 3 skupine po 3 tematike.

  1. tematika: Vsak otrok je dobil svojo vrečico kock na temo matematika. Razumeti ločevanje barv. Razvrščati, postaviti na pravo mesto. Po navodilih sestaviti formacijo sestavljeno s 4-8 delov (kocke enake oblike, velikosti in debeline), usmeriti se na formacijo, predelati kompozicije, spredaj, zadaj, na , pred, pod.  Zahtevne a izredno miselne naloge predvsem s področja matematike in tehnike so bile pravi zalogaj za otroke.
  2. tematika: Zgodbe- jezik. Otroci so imeli na voljo vsak svoj komplet kock in sledili so nalogam moderatorja. Uporabljati so morali domišljijo, svoje odločitve in artikulacijo. Jezik je v tem skupku nalog bila glavna dejavnost. Izrazoslovje in nastop pred skupino je bilo veliko lažje in sproščeno. Otroci so lahko predmet slovenščina doživljali skozi igro. Spoznali smo, da smo si med seboj tudi zelo različni, saj niti ena formacija s 6 kock ni bila enaka. (Račka)
  3. Skupinsko delo. Na voljo smo imeli veliko kock. Gradnikov in ne gradnikov Naša naloga je bila delo vsak sam, nato delo v dvojicah, nato štiricah in na zadnje v skupini. Izkazalo se je, da je delo v skupini tisti najtežji del današnjega vsakdana. Povezati se, razumeti se, poslušati drug drugega, usmeriti, pohvaliti, sodelovati. V tej nalogi se je dobro pokazalo kdo je tisti, ki združuje in kdo je tisti, ki mu za ostale ravno ni veliko. Kocka je bila le orodje skozi katerega smo spoznali, kako pametno je poslušati, sodelovati in usmerjati, če želimo, da nam uspe skupni projekt. Na  delavnici  so otroci imeli na voljo tudi 30 minut za sestavljanje po navodilih in prosto iger s sestavljenimi elementi.

Lahko si mislite kako poučen, zabaven in kreativen dan so preživeli otroci OŠ Mirana Jarca.

Otrokom smo predstavili tudi PRVO ROBOTIKO, ki je osnovna dejavnost Zavoda 1-2-3. Pogovarjali smo se, kakšni poklici se trenutno na trgu iščejo in kako roboti počasi zasedajo mesta. Otrokom smo predstavili, da bodo bodoči poklici temeljili predvsem na znanjih, ki smo jih v današnjih delavnicah urili in pridobivali.

  • Pogovor (specialni pedagogi, svetovalci IKT…)
  • Razumevanje (Strojniki, upravljalci robotov, fiziki, astronomi…)
  • …..

Z veseljem , še kdaj.

POUČNO-KREATIVNO-ZABAVNO!

6 KOCK/915.103.765 MOŽNOSTI                    JEZIK-MATEMATIKA

SKUPNI PROJEKT-DVOJICE
SKUPNI PROJEKTI- ŠTERICE
SKUPNI PROJEKT-SKUPINA
CILJ-POVEZANOST
SESTAVLJANJE PO NAVODILIH