ZAKAJ DELAVNICE Z ROBOTI?

IKT kratica označuje vse naprave in programsko opremo, ki jo uporabljamo na le teh. Informacijsko komunikacijska tehnologija se iz dneva v dan spreminja, na voljo so vedno novejše rešitve, ki nam olajšajo vsakdanjik, življenje brez IKT naprav pa dandanes pravzaprav ni več mogoče. Zaradi hitrosti razvoja in vedno večjega povpraševanja po tehnoloških poklicih, po poklicih, ki zahtevajo programerska in računalniška znanja, je smiselno, da otrokom ponudimo možnosti, ki jim bodo pomagale pri izbiri življenjske poti.

Pri delavnicah robotike je bistveno to, da se otroci skozi poučno igro seznanijo s kompetencami, ki jih bodo potrebovali za svojo prihodnost. Ne le, da spoznajo osnove programskih jezikov in izraze, ki jih srečamo na tehnološkem področju, temveč osvojijo tudi delo v timu ter kritično mišljenje, kar pa je ključno za poklice prihodnosti. Na delavnicah z LEGO roboti se otroci izredno zabavajo ter vsrkavajo znanje. Zakaj je temu tako? Same LEGO kocke so otrokom zelo blizu. Če ste do sedaj menili, da so kocke le igrača, si boste hitro premislili, že z obiskom naše spletne strani, http://zavod123.si/.

počitnice

 

 

 

 

 

Podjetje LEGO je 40 let nazaj razvilo LEGO Education produkte, ki so namenjeni poučevanju otrok. Z LEGO Education seti delamo tudi v Zavodu 1-2-3 in otrokom nudimo orodje, katerega se vedno znova razveselijo, zato je pri nas vedno POUČNO, KREATIVNO in ZABAVNO!

Na http://zavod123.si/ preverite aktivnosti, ki jih ponujamo in razveselite vaše otroke s poučnimi aktivnostmi.

Robo-kockast pozdrav, Katja Majer, organizacijski vodja Zavoda 1-2-3