Kocka naravoslovne počitnice

To so prav posebne počitnice. Gre za neverjetno zabavo s kockami in informacijsko tehnologijo, kjer otroci raziskujejo, ugotavljajo, odkrivajo se igrajo in veselijo.

od 5 let dalje

O POČITNICAH

Otroke na počitnicah spoznamo s različnimi kompleti LEGO® Education kock, ki so primerne različni starostni skupini. Spoznajo se s programi:

 • LEGO® Education Simple Machines
 • LEGO® Education WeDo
 • LEGO® Education WeDo2.0
 • LEGO® Education SPIKE™ Essentials
 • LEGO® Education SPIKE™ Prime
 • LEGO® Education StoryStarter
 • LEGO® Education Mindstorms

Programi so prilagojeni tako, da otroci po navodilu, ki ga običajno berejo z tablice oz. računalnika sestavijo element/robotka, ki pa oživi. Sestavna komponenta vsebuje pametno kocko, senzorje, lučke, motorje, ki funkcionalno delujejo v namen raziskovanja, sodelovanja, odkrivanja, igre in spoznanj.

Zavod s programom sodeluje tudi z ŠAD Mavrica in se je selil na lokacijo Zoisova ulica 43, Vir, 1230 Domžale, zato bodo aktivnosti potekale na tej lokaciji. Program ostaja v glavnini enak, kot smo ga zapisali v začetku počitnic.

Glavnina otrok pride ob 8 uri, da do 8:30 pojemo zajtrk in nato pričnemo z delavnicami robotike in začrtanim programom.

***Tedenska tematika ROBO-DELAVNIC: NARAVA. Skozi ves teden bomo sestavljali vse na temo NARAVE. Od premičnih dreves, do skakajočih kobilic, se od velikih prenosnih hroščev in zanimivih rastlin. Poskušali bomo razumeti kako deluje »narava« kaj se z nje lahko naučimo in kako ta gibanja, dejanja, vloge lahko uporabimo v namen raziskovanja in izdelave. Če bo vročina si bomo pomagali s škropljenjem, vodno dričo, en dan pa si bomo po kosilu privoščili bazen. Na ta dan se otroke poberete na bazenu. 

Termin: Tematika: Lokacija: Podrobnosti:
7. 8. - 11. 8. 2023
KOCKA NARAVOSLOVNE POČITNICE
Zoisova ulica 43, Vir, 1230 Domžale
Cena: 188,00€

Podrobnejši opis

Ponedeljek: Udeleženci se spoznajo med seboj z kocka izzivi. Sledi spoznavanje IKT naprav, pravilno ravnanje z njimi in aktivacija. Delamo osnovnega robotka. Spoznavamo funkcije pametne kocke, motorjev in senzorjev se igramo in odkrivamo. Izdelamo osnovnega robota za razumevanje delovanja LEGO® Education programa . Ujamemo letečo žival v kozarček z lupo. Jo opazujemo. izdelamo projekt čebela (WeDo2.0). Igra na prostem.. Če zelo vroče se ohladimo z vodnimi špricami oz. cevjo.

Torek: Spomin na čebelo prevesimo v skakajoče se živali.. Ujamemo kobilico. Jo opazujemo v kozarčku z lupo. Posnemamo njeno gibanje in poskušamo razmišljati izven okvirja. Izdelava robotske kobilice nam bo uspelo? Igra kocka izzivov. Izdelajmo si osvežujoč napitek z ledenimi LEGO kockami.

Sreda: Kaj pa opraševanje. Kaj je to. Kako nastane. zakaj sploh obstaja. Kratka predstavitev. (Video). Kako bi izdelali napravo za opraševanje. Čas za pripravo našega zanimivega kosila.  Popoldan vodna driča.

Četrtek: Kocka izziv na temo narava. Žabe. Kje so, kaj počno. Kako jo imitiramo. Njeno gibanje. Gradimo skakajoče žabe. Popoldan bazen. Otroke poberete na bazenu Domžale (Kopališka 4, Domžale) skozi vhodna vrata na desni pod 1 lipo poleg igral se bo nahajal ekipa. Do 15:00 smo lahko tudi v vodi. Po 15 uri malica in odhodi domov.

Petek: Dan za Robo boj ekstremnih živali.  Izdelati najbolj svojo izjemno žival, jo poimenovati in poslati v robotski boj, to bo prava zabava za naše LEGO junake. Zaključevanje projektov. razvrščanje kock. LEGO® torta obogatimo in okrasimo. Se sladkamo . Igra na igralih , če vroče vodna zabava. Iskanje skritega zaklada.

***Pridružujemo si pravico prilagoditi program v kolikor razmere ne dopuščajo določene izvedbe. Izhajamo iz otrok, zato včasih sledimo njihovi motivaciji pri igri in ustvarjalnosti in željah.

 • Celotedenske počitnice: 188,00 €
 • Dnevni obisk (le določene dni – zapišite ob prijavi): 43,00 €
 • Prijava samo na dopoldanske delavnice (8:30-10:00): 60,00€ / 5 dni oz. 15,00€ / posamezen dan

Vsak dan naj imajo otroci s seboj svojo plastenko vode, zaščito proti soncu (kapa, krema), zaščito proti mrčesu, klopom, kopalke, rezervna oblačila. Če imajo svojo vodno šprico (pištolo) lahko imajo s seboj. Predmeti naj bodo podpisani.  Sicer dobijo tudi pri nas.

Vsako jutro bomo skupaj pojedli zajtrk (od 8:30-9:00).  Za kosila  smo v glavini domenjeni za dostavo hrane. Kosilo bo ob približno ob 12:30. Vsak popoldan ob približno 15:00 bomo imeli malico (sadje in prigrizek – krekerji, piškoti, slane palčke, rogljiček,…)

Tisti, ki pridejo na celotedenske počitnice-KOCKANARAVOSLOVNE POČITNICE imajo možnost, da pridejo v varstvo že ob 7 uri. Večina sicer pride ob 8 uri. Priporočamo pa da vsi počitniški otroci pridejo vsaj do 8:30, da v miru pojemo in se pripravimo na delavnice. Če pridete po 8:45 uri pričakujemo, da ste zajtrk pojedli doma.

Najem lokacije, usposobljen animator, ves ustvarjalni material, zajtrk, popoldanska malica, vmesni prigrizki, spletni foto album utrinkov, torta, nagrade pri LEGO® izzivih-tekmovanjih, vsebina zaklada.

Kosilo NI VKLJUČENO (glej doplačila).

 • 7,00€ / dan za toplo kosilo ni pa obvezno. Otrok ima lahko hrano s seboj.
 • 3,00€ / vstopnina za bazen 
 • 2,00€ / sladoled na bazenu

Za počitnice velja plačilo avansa – 30,00€ / otroka. V primeru odpovedi avans ostane Zavodu 1-2-3 za kritje administrativnih stroškov.

Avans nakažete na naš TRR: SI56-6000-0000-0519-118 / Zavod 1-2-3, Zgornji Motnik 12, 1221 Motnik, Hranilnica LON, namen: počitnice/priimek otroka.

 

 

 • Drugi otrok iste družine ima 5,00€ popusta.
 • Otrok, ki je obiskoval naše letne delavnice vsaj 4 mesece ima 4,00€ popusta.

*Popusti se med seboj ne seštevajo!

 • V primeru manj kot 5 prijav, počitnice odpadejo. V vsakem primeru vas približno teden dni prej obvestimo ter pošljemo več podrobnosti na mail, ki ste ga vnesli ob prijavi. 
 • Otrok v sklopu počitnic ni nezgodno zavarovan.
 • Prvi dan počitnic izpolnite pristopno izjavo (lahko že prinesete izpolnjeno).
 • Otrokom s seboj ne dajajte dodatnega denarja ali vrednih predmetov (npr. nakit, zlatnine,…) – za lastnino otroka nismo odgovorni.

PRIJAVA NA POČITNICE