Naravoslovno-tehniške počitnice v Arboretumu

Različne kreativne počitnice z lego kockami. 

od 5 let dalje

O POČITNICAH

Kocka tehniške počitnice so namenjene otrokom, ki jih zanima delovanje vsega kar nas obdaja. Opazovali bodo, kako se odpirajo vrata, kako je montirano zalivanje rož, kako deluje naprava za sajenje in vse do kavnega aparata v parku. Mobilna sredstva kot je vlak bodo tudi zanimiva. Kako zadevi montiraš senzor, sprogramiraš glas. Uporabljali bomo različne LEGO® Education programe, jih skozi teden spoznavali, preizkušali in kaj novega iznašli. Povezali se bomo z naravo prav na poseben način. 

Termin: Tematika: Podrobnosti:
21. 8. - 25. 8. 2023
NARAVOSLOVNO-TEHNIŠKE POČITNICE
Cena:

Podrobnejši opis - plan po dnevih

Prvi dan se bomo spoznavali s kockami in LEGO® Education programi, ki jih bomo uporabljali skozi ves teden.  Imeli bomo tudi prste LEGO® kocke, ki bodo stalno na voljo. Posvetili bomo dan opazovanju malih živih bitij. Uporabili bomo lupe. Imitirali gibanje napr. Mravlje. Iskali rešitve kako le to sestavimo. Igrali se bomo na igralih . Naučili se bomo uporabljati fotoaparat na IKT napravi-tablica. Posneti svoj glas. 

Drugi dan je v planu nadgradnja v programa, ki je otroku blizu (na voljo je več programov) Sestavili bomo robotka, ki bo raziskoval in zaznal stvari pred seboj. Obiskali bomo sejalnico parka in opazovali vse mehanske elemente za sajenje, odpiranje…Sestavili bomo svojo napravo za sajenje rastline. Igrali se bomo na travniku in še opazovali mala živa bitja. Risali bomo in se škropili z vodo.

Tretji dan se bomo posvetili dinozavrom. Ta velika bitja so res zanimiva. Uporabili bomo pametno kocko in senzor, ki nam bo v pomoč, da dinozaver poje žival ali rastlino. Dodali bomo svoje oglašanje našemu dinozavru. Uživali bomo in se odpravili tudi v gozd. Iskali bomo glino.

Četrti dan bo dan za mobilnost. V parku vozi vlak in dodobra ga bomo spoznali. Kako vleče, kako deluje, koliko ljudi lahko pelje. Odpeljal nas bo zagotovo na zanimivo lokacijo, kjer živali plavajo v vodi. Izdelali bomo vozilo za potnike. Naj si bodi kopensko ali vodno. Šli bomo na sladoled.

Peti dan posvetimo čas razvoja  idej otrok. Morda nadgradnji, kar smo že delali z LEGO Education programom. Morda bo otrokom  prosto sestavljanje pasalo ali enostavno uživanje v naravi in spoznavanje tehnologije, ki je v parku prisotna. Od mobilnega avtomobilčka, ki služi večjim namenom do kavnega aparata, ki je namenjen obiskovalcem. Skupina bo skupini skrila skriti zaklada, kjer bodo kocke glavni vir rešitve.

PRIJAVA NA POČITNICE