ROBO-NARAVOSLOVNE POČITNICE

Na poletnih počitnicah se otroci sprostijo med kockami, spletejo nova prijateljstva, 

O KOCKA POČITNICAH

Skozi zabavne aktivnosti bodo otroci oblikovali svoje lastne projekte s pomočjo kock, se preizkusili v izzivih ter ustvarili nepozabne spomine na počitnice, polne znanja in zabave.

Tukaj (klik) boste našli razpisan program po dnevih. Poleg aktivnosti, ki so zapisane v programu se bomo vsak dan igrali kocka izziv, sestavljali bomo iz prostih kock ali bili zunaj na igrišču. Izkoristili bomo naše lokacije in pripomočke, ki so na lokacijah. Vsak dan se bomo šli tudi jutranji kocka izziv.

Počitnice so primerne za otroke od 5. leta dalje. 

Delavnice so primerne tudi za otroke, ki so že obiskovali delavnice robotike v šolskem letu. 

O lokaciji

Arboretum Volčji potok je velik park, ki nam ponuja ogromno prostora za raziskovanje in igro. Delavnice robotike bodo potekale v učilnici, ostale aktivnosti pa v naravi. V parku imamo veliko igral, narave, živali in priložnosti za raziskovanje. Ogledali si bomo tudi razstavo metuljev in makete dinozavrov (povezano s tematikami, ki jih bomo sestavljali iz kock).

Termin: Lokacija: Cena:
8. 7. - 12. 7. 2024
Arboretum Volčji potok
225,00€

DNEVNI program (plan)

Ponedeljek: Prvi dan se otroci spoznajo med seboj. Igramo se socialne igre in kocka izzive. Dnevna tematika so živali. Katere živali pridejo iz gozda? Katere živali lahko najdemo v parku? Kaj slišimo? S pomočjo robo paketov zgradimo živalski alarm. Po kosilu gremo na ogled parka in si ogledamo živali, ki jih lahko najdemo v parku (ribe, race, žuželke,…). Gledamo skozi lupo. 

Torek: Koga je že pičila čebela? Pogovarjamo se o čebelah. Katere vrste poznamo? Kako čebele živijo? Iz kock sestavimo čebelo in jo sprogramiramo, da najde rožo. Uporabimo tudi senzorje! Po kosilu si ogledamo čebelnjak. Iz kock zgradimo mali mozaik rastlin. Katere so medovite rastline in kaj to pomeni?

Sreda: Zakaj bi imeli hišico na drevesu? Kako jo lahko izkoristimo? Lahko v njej živimo, opazujemo živali,…? Iz kock zgradimo hišico na drevesu, kateri lahko sprogramiramo odprtje strehe. Zakaj bi bilo to koristno? Po kosilu gremo v gozd. Spoznavamo različne vrste dreves. Iščemo glino in ustvarjamo z njo (potok). 

Četrtek: Dan za dinozavre. Kdo so dinozavri? Kakšna je njihova zgodovina, kdaj in kako so živeli? Katere vrste dinozavrov poznamo? Iz LEGO kock sestavimo dinozavra in ga sprogramiramo. Dinozavra nadgradimo in ga poimenujemo. Po kosilu gremo na ogled dinozavrov, ki so v parku (makete). Posnamemo njihove glasove in jih uporabimo v programu. Iz mase (das masa, glina, plastelin) oblikujemo svojega dinozavra.

Petek: Pogovarjamo se o metuljih. Ogledamo si razstavo živih metuljev. Ali kdo pozna kakšno vrsto metulja? Zakaj so koristni, s čim se prehranjujejo, kje spijo? Iz kock zgradimo metulja in ga sprogramiramo. Po kosilu izkoristimo igrala v parku, se peljemo z vlakcem na sladoled in iščemo skriti zaklad. 

***Pridružujemo si pravico prilagoditi program, v kolikor razmere ne dopuščajo izvedbe določenega dela programa. Izjahamo iz otrok, zato včasih sledimo njihovi motivaciji pri igri in ustvarjalnosti ter željah.

Cene so zapisane v zgornji tabeli in vključujejo 22% DDV.

V mesecu marcu 2024 velja ugodnost Early-bird ugodnejših cen ob pravočasno rezervaciji počitnic.

V ceno je vključeno:

 • LEGO material (kocke in paketi)
 • Najem prostora
 • Obisk gostov (npr. čebelar,…)
 • Usposobljeni mentorji
 • Športni in ustvarjalni material
 • Obroki: zajtrk in malica + 1x gremo na sladoled

NI VKLJUČENO:

 • Toplo kosilo
  • Lokacija Domžale: 6,00€/otroka/dan,
  • Lokacija Ljubljana: 7,00€/otroka/dan).

Otroci naj imajo na počitnicah s seboj:

 • pokrivalo (kapo)
 • krema proti soncu
 • kopalke in brisača (vsak dan – kadar bo priložnost in želja otrok bomo izkoristili za vodne vragolije) 
 • steklenica pijače (kadar se odpravimo na izlet npr. s skiroji, da si lahko natočijo in vzamejo s seboj)

Priporočamo tudi rezervna oblačila (lahko jih prinesejo prvi dan in imajo cel teden na lokaciji). 

Po želji imajo lahko s seboj tudi kaj za vodno špricanje (bomo imeli na voljo tudi mi).

Vsi predmeti naj bodo podpisani za morebitno izgubo ne odgovarjamo. 

Za počitnice velja plačilo avansa – 40,00€ / otroka. V primeru odpovedi avans ostane Zavodu 1-2-3 za kritje administrativnih stroškov.

Avans nakažete na naš TRR: SI56-6000-0000-0519-118 / Zavod 1-2-3, Zgornji Motnik 12, 1221 Motnik, Hranilnica LON, namen: ime in priimek otroka.

 • Drugi otrok iste družine ima 5,00€ popusta.
 • Otrok, ki je obiskoval naše letne delavnice vsaj 4 mesece ima 4,00€ popusta.

*Popusti se med seboj ne seštevajo!

 • Počitnice v primeru premalo prijav odpadejo. O tem boste obveščeni približno teden dni prej.
 • Otrok v sklopu počitnic ni nezgodno zavarovan.
 • Prvi dan izpolnete pristopno izjavo (lahko jo tudi že predhodno pošljete skenirano po mailu).
 • Otrokom s seboj ne dajajte dodatnega denarja ali vrednih predmetov (npr. nakit, zlatnine,…) – za lastnino otroka nismo odgovorni.

PRIJAVA NA POČITNICE