Robo počitnice in delavnice robotike

Robo počitnice so nekaj kar ima rad vsak otrok .Večkrat nas vprašajo, če so to počitnice samo za fante. Nikakor ne. Pride sicer manjšina deklet, a vsekakor tudi deklice uživajo in toplo vabljene na našo neverjetno zabavo s kockami in informacijsko tehnologijo.

Primerno za: 6 let dalje

O POČITNICAH

Otroke na počitnicah spoznamo s različnimi kompleti LEGO® Education kock, ki so primerne različni starostni skupini. Spoznajo se s programi:

 • LEGO® Education Simple Machines
 • LEGO® Education WeDo
 • LEGO® Education0
 • LEGO® Education SPIKE™ Essential
 • LEGO® Education SPIKE™ Prime
 • LEGO® Education StoryStarter
 • LEGO® Education Mindstorms

Programi so prilagojeni tako, da otroci po navodilu, ki ga običajno berejo z tablice oz. računalnika sestavijo element/robotka, ki pa oživi. Sestavna komponenta vsebuje pametno kocko, senzorje, lučke, motorje, ki funkcionalno delujejo v namen raziskovanja, sodelovanja,  odkrivanja, igre in spoznanj. Poleg igre s kockami, ki vsak dan potekajo dopoldan in popoldan je zagotovljena zabava tudi na bazenu, igralih in skirojih. Sladoledna poslastica, izdelava LEGO®torte in iskanje LEGO zaklada,  seveda tudi pride v poštev. Glavnina otrok pride ob 8 uri, da do 8:30 pojemo zajtrk in nato pričnemo z delavnicami robotike.

***Tedenska tematika ROBO-DELAVNIC: VOZILA. Skozi ves teden bomo sestavljali vse na temo vozil. Od dirkaških, vesoljskih, delovnih, posebnih, zabavnih, zanimivih, hitrih … Kaj vse vozila zmorejo, kako so lahko funkcionalna in za kaj vse jih lahko uporabimo. Dirkaških vozil ne bo manjkalo, zagotovo pa tudi ne kakšnih robo-bojev, ki so vedno zanimivi in pestri.

 

Če bo vročina si bomo pomagali s škropljenjem, en dan pa si bomo po kosilu privoščili bazen. Na ta dan se otroke pobere na bazenu.

Otroci, ki bi se želeli vključiti samo na delavnice, le-te potekajo od 8:30 do 10:00. 

Termin: Tematika: Lokacija: Podrobnosti:
10. 7. - 14. 7. 2023
ROBO POČITNICE IN DELAVNICE ROBOTIKE
Skakalnica Domžale (Ihan)
Cena: 188,00€
24. 7. - 28. 7. 2023
ROBO POČITNICE IN DELAVNICE ROBOTIKE
Skakalnica Domžale (Ihan)
Cena: 188,00€
28. 8. - 31. 8. 2023
ROBO POČITNICE IN DELAVNICE ROBOTIKE
Zavod za šport Domžale
Cena: 188,00€

Podrobnejši opis

Ponedeljek: Udeleženci se spoznajo med seboj z kocka izzivi. Sledi spoznavanje IKT naprav, pravilno ravnanje z njimi in aktivacija. Delamo osnovnega robotka. Spoznavamo funkcije, se igramo in odkrivamo. Izdelamo osnovno vozilo. Cestne dirki z našimi super vozili.Igra na prostem. Obiščemo park. Če zelo vroče se ohladimo z vodnimi špricami.

Torek: Šola uporabe pametne kocke tudi izven okvirja navodil. Kaj zmore, kako vklapljamo, izklapljamo. Kako lahko razmišljamo drugače. Skupinsko delo. Projekt »zabavno vozilo«. tekmovanje z zabavnimi vozili. Popoldanski kocka izziv. Obisk knjižnice. Sladkanje s sladoledom. Igra na igrišču. Vodna zabava, če bo vroče.

Sreda: Dodelajmo naše vozilo. Razmišljajmo funkcionalno. Kaj naše vozilo lahko naredi. Kako se obrne, kam gre. Kako se parkira. Izdelajmo parkirno hišo za naša super vozila. Iščemo rešitve. Popoldansko ustvarjanje LEGO®zgodbe (StoryStarer) strip. Kdor želi. Če zelo vroče (alternativa) vodna zabava oziroma popoldanski bazen. (Bazen Domžale). Če se odločimo za bazen otroke ta dan poberete na bazenu. (sms)

Četrtek: Dodelava svojih vozil v dirkaško verzijo. Izdelamo progo za dirkaška vozila in pričnemo z nagradnim svetovnim pokalom dirkaških robo-vozil. (sladka nagrada). Popoldan kdor začel LEGO® strip zgodbo zaključuje. Izdela pdf. verzijo stripa oz. plakat. Spečemo biskvit za našo LEGO torto. Iskanje skritega zaklada. 2 ekipi. Vsaka drugi izdela iskani načrt. Vključevanje LEGO®izzivov. Zabava z vodo če bo vroče.

Petek: Dan za Robo boj. Izdelati najbolj bojevito vozilo kot se da. Tekmovanje v boju robotskih vozil. Zaključevanje projektov. razvrščanje kock. LEGO® torta obogatimo in okrasimo. Se sladkamo . Igra na igralih , če vroče vodna zabava.

***Pridružujemo si pravico prilagoditi program v kolikor razmere ne dopuščajo določene izvedbe. Izhajamo iz otrok, zato včasih sledimo njihovi motivaciji pri igri in ustvarjalnosti in željah.

 • Celotedenske počitnice: 188,00 €
 • Dnevni obisk (le določene dni – zapišite ob prijavi): 43,00 €
 • Samo delavnice (8:30-10:00): 60,00€ / 5 dni oz. 15,00€ posamezni dan

Vsak dan naj imajo otroci s seboj svojo plastenko vode, zaščito proti soncu (kapa, krema), zaščito proti mrčesu, klopom, kopalke, rezervna oblačila. Če imajo svojo vodno šprico (pištolo) lahko imajo s seboj. Predmeti naj bodo podpisani.  Sicer dobijo tudi pri nas.

Vsako jutro bomo skupaj pojedli zajtrk (od 8:30-9:00).  Za kosila  smo v glavini domenjeni za dostavo hrane. Kosilo bo ob približno ob 12:30. Vsak popoldan ob približno 15:00 bomo imeli malico (sadje in prigrizek – krekerji, piškoti, slane palčke, rogljiček,…)

Tisti, ki pridejo na celotedenske počitnice-KOCKANARAVOSLOVNE POČITNICE imajo možnost, da pridejo v varstvo že ob 7 uri. Večina sicer pride ob 8 uri. Priporočamo pa da vsi počitniški otroci pridejo vsaj do 8:30, da v miru pojemo in se pripravimo na delavnice. Če pridete po 8:45 uri pričakujemo, da ste zajtrk pojedli doma.

Najem lokacije, usposobljen animator, ves ustvarjalni material, zajtrk, popoldanska malica, vmesni prigrizki, spletni foto album utrinkov, torta, nagrade pri LEGO® izzivih-tekmovanjih, vsebina zaklada.

Kosilo NI VKLJUČENO (glej doplačila).

 • 7,00€ / dan za toplo kosilo ni pa obvezno. Otrok ima lahko hrano s seboj.
 • 3,00€ / vstopnina za bazen 
 • 2,00€ / sladoled na bazenu

Za počitnice velja plačilo avansa – 30,00€ / otroka. V primeru odpovedi avans ostane Zavodu 1-2-3 za kritje administrativnih stroškov.

Avans nakažete na naš TRR: SI56-6000-0000-0519-118 / Zavod 1-2-3, Zgornji Motnik 12, 1221 Motnik, Hranilnica LON, namen: počitnice/priimek otroka.

 

 

 • Drugi otrok iste družine ima 5,00€ popusta.
 • Otrok, ki je obiskoval naše letne delavnice vsaj 4 mesece ima 4,00€ popusta.

*Popusti se med seboj ne seštevajo!

 • V primeru manj kot 5 prijav, počitnice odpadejo. V vsakem primeru vas približno teden dni prej obvestimo ter pošljemo več podrobnosti na mail, ki ste ga vnesli ob prijavi. 
 • Otrok v sklopu počitnic ni nezgodno zavarovan.
 • Prvi dan počitnic izpolnite pristopno izjavo (lahko že prinesete izpolnjeno).
 • Otrokom s seboj ne dajajte dodatnega denarja ali vrednih predmetov (npr. nakit, zlatnine,…) – za lastnino otroka nismo odgovorni.

PRIJAVA NA POČITNICE