TEHNIŠKI DNEVI

Tehniški dnevi so zasnovani na podlagi LEGO izobraževalnih programov, ki temeljijo na zabavnem učenju preko kock. Glavno orodje sporazumevanja je kocka. Skozi strukture, metode, elemente in postavitve udeležence motiviramo, da delijo znanje, izkušnje, poglede in odprejo svoje misli izven meja.

TEHNIŠKI DAN - KOCKA IZZIV

Učenci se ob kockah sprostijo, odkrito, lažje in bolj ustvarjalno ter kreativno izražajo. Poleg se učijo samostojnega pripovedovanja in nastopanja pred skupino. Program obogatimo z skupinskim delom. Igre vodimo od lažje težavnostne stopnje do težje. Prilagodimo se tudi trenutni tematiki “razreda”. Npr. V razredu spoznavajo “like”. Tematiko likov vključimo v mentorsko vodenje delavnice.

  • Trajanje: 4 šolske ure
  • Primerno za 1. – 4. razred

ROBO TEHNIŠKI DAN

Izvedemo delavnice s pomočjo LEGO izobraževalnih programov (Simple Machines, WeDo 2.0, Spike PRIME). Sestavljamo robote ter jih sprogramiramo na podlagi izzivov.

  • Trajanje: 4 – 5 šolskih ur
  • Primerno za 1. – 7. razreda

PODJETNIŠKI TEHNIŠKI DAN

Kombinacija delavnic robotike (robo tehniški dan) ter podjetništva (vodi izkušen podjetnik).

Otrokom predstavimo poklice prihodnosti, kaj kažejo kazalniki in smernice za razmišljanje o poklicih, ki prihajajo. Kako se dobro odločiti kaj boš počel skozi življenje. Kako pomembno je dejstvo, delati s srcem in tisto kar imaš rad. Predstaviti otrokom osnovno finančno pismenost skozi podjetniško “igro”, kjer je glavno orodje kocka in nekaj ustvarjalneg materiala. Otroci v delu aktivnosti lahko uporabljajo svoje telefone oz. IKT sredstva.

  • Trajanje:  5 šolskih ur
  • Primerno za 7. – 9. razreda
  •  

DRUGA PESTRA PONUDBA

V ponudbi imamo še nekaj različnih kombinacij tehničnih dni.

Cene tehniških dni se gibljejo od 10-18€/otroka. Vse je odvisno od števila udeležencev in oddaljenosti lokacije.

Za izvedbo aktivnosti potrebujemo le učilnico, udeležence, dostop do elektrike. Ves material za izvedbo imamo sami (kocke, programe, računalnike)

POŠLJI POVPRAŠEVANJE